Een rondreis door Zambia en Mozambique biedt reizigers de kans om de ongerepte schoonheid en de rijke culturen van deze landen in zuidelijk Afrika te ontdekken. Beide landen hebben unieke landschappen, spannende activiteiten en fascinerende culturen.

Bezoek de nationale parken van Zambia

Zambia is gezegend met enkele van de grootste nationale parken van Afrika, waarvan het North Luangwa National Park en het South Luangwa National Park absolute hoogtepunten zijn. Deze parken herbergen een grote diversiteit aan wilde dieren, zoals olifanten, leeuwen, giraffen en kuddes zeldzame wilde honden. Een kanosafari in het Lower Zambezi National Park biedt een unieke manier om van de natuur te genieten, terwijl het Kafue National Park met zijn uitgestrekte savannes en rivieren ook een geweldige plek is om wild te spotten.

Cultuur in Zambia

Naast de overweldigende natuur heeft Zambia ook een rijke cultuur met veel verschillende etnische groepen. Reizigers kunnen deelnemen aan traditionele dansen en ceremonies bijwonen en zo een glimp opvangen van de traditionele manier van leven van de lokale bevolking. De Zambiaanse keuken biedt ook heerlijke delicatessen, zoals nshima (maïspap), kapenta (gedroogde sardine) en groundnutsoup (pindasoep).

Beste reistijd 

De beste reistijd om naar Zambia te gaan, is in de droge wintermaanden van mei tot oktober, wanneer het wild zich verzamelt rond de waterbronnen en de vegetatie minder dicht is.

Geniet in Mozambique van zon, zee, strand en watersport 

Mozambique, gelegen aan de oostkust van Afrika, heeft een mooie omgeving met kilometerslange kustlijnen, brede witte zandstranden, koraalriffen en prachtige natuurgebieden. Dit maakt het land perfect voor activiteiten zoals snorkelen, duiken, vissen, zeilen en het verkennen van de eilanden voor de kust, zoals de Bazaruto-archipel en het Quirimbas National Park.

Cultuur van Mozambique

De cultuur van Mozambique wordt beïnvloed door de sterke Portugese en Arabische invloeden, die te zien zijn in de architectuur, zoals de oude kerken en moskeeën. Bezoekers kunnen historische bezienswaardigheden verkennen, traditionele ambachten leren en genieten van lokale muziek en dans.

Proef de Mozambikaanse keuken

De Mozambikaanse keuken is een smaakvolle mix van verse zeevruchten, tropisch fruit en kruidige specerijen. Piri-piri kip, matapa (een gerecht met kassavebladeren) en de iconische Mozambikaanse peri peri-saus zijn enkele van de heerlijke specialiteiten om te proeven.

Beste reistijd

De beste reistijd naar Mozambique is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en interesses. Over het algemeen wordt de periode van mei tot en met oktober aangeduid als de beste tijd om Mozambique te bezoeken, omdat het dan droog en zonnig is. De temperaturen zijn aangenaam warm, met milde nachten. Dit is ook de beste tijd om te genieten van de prachtige stranden en de spectaculaire onderwaterwereld tijdens het duiken en snorkelen. 

Ontdek Zambia en Mozambique tijdens een onvergetelijke rondreis

Het maken van een rondreis door Zambia en Mozambique is absoluut de moeite waard vanwege de mix van avontuur, natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen die deze landen te bieden hebben. Van de enorme Victoria Falls en de wilde dieren van de nationale parken in Zambia, tot de prachtige kustlijn en idyllische stranden van Mozambique. Beide landen hebben unieke ervaringen te bieden, van spannende safari’s en boottochten op de rivier de Zambezi tot duiken in kleurrijke koraalriffen en ontspannen op afgelegen eilanden. Bovendien hebben zowel Zambia als Mozambique warme en gastvrije bevolkingen die je graag verwelkomen en je laten kennismaken met hun rijke culturele erfgoed. Een rondreis door Zambia en Mozambique is een onvergetelijk avontuur.