Uit onderzoek blijkt dat steeds meer mensen alleen reizen. Dan hebben we het uiteraard niet over een zakenreis of een bezoekje aan vrienden of familie. Dan hebben we het over op vakantie gaan of een stedentrip doen. Nog niet eens zo heel lang geleden was je als alleenreizende nog een uitzondering. Maar het komt steeds vaker voor dat iemand zonder een partner of kinderen er op uit trekt. Dat komt enerzijds omdat er meer singles zijn. Relaties lopen sneller op de klippen. Maar het gebeurt ook dat de partner geen zin heeft om mee te gaan. Voorheen betekende dat vaak dat de ander dan ook maar thuis bleef. Maar steeds minder mensen laten zich weerhouden en boeken een single vakantie.

Alleen reizen kan goed zijn voor je relatie

Het kan heel goed zijn voor je relatie om elkaar een paar weken niet te zien. Ook krijg je op deze manier de mogelijkheid om reizen te maken waar je partner niet voor te porren is. Op de motor door Spanje toeren of een mooie cultuur reis naar Peru maken, het is prima mogelijk als single reiziger. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je je naasten op de hoogte stelt van je reis. Als je geen partner hebt is het belangrijk een thuisadres op te geven. Als je iets overkomt weet de reisorganisatie wie ze moeten waarschuwen.

Groter aanbod voor singles

Ook al betaal je vaak nog wel de eenpersoons toeslag in hotels, het aanbod aan singlereizen groeit. Je kunt ervoor kiezen om als alleenreizende deel te nemen aan een groepsreis. Maar je kunt natuurlijk ook echt alleen op pad gaan. Zeker als je de reis vooraf boekt met overnachtingen en reserveringen voor reizen in het land van bestemming dan kan er weinig misgaan. Je kunt kiezen voor een weekendje aan de Nederlandse kust maar ook voor een rondreis door Australië, om maar eens twee uitersten te noemen.

Gespecialiseerde reisorganisaties

Er zijn reisorganisaties die zich specialiseren in het organiseren van reizen voor mensen die graag alleen reizen. Zo’n bedrijf is bijvoorbeeld noSun reizen. Hier vind je een breed aanbod aan reismogelijkheden naar tal van bestemmingen, het hele jaar door. Want als je alleen reist ben je vaak ook niet afhankelijk van schoolvakanties. Als je buiten het hoogseizoen kunt reizen dan ben je vaak een stuk goedkoper uit.

Vakanties zonder kinderen

Sommige mensen zijn dol op kinderen. Anderen vinden het niet erg om ze tijdens hun vakantie tegen te komen. Maar er zijn ook mensen die geen zin hebben in jengelend kroost. Als jij tot de laatste groep behoort dan zit je goed. Er zijn vliegmaatschappijen die ‘kindvrije zones’ aanwijzen in vliegtuigen. Je betaalt er misschien iets meer voor, maar je bent wel vrij zeker van een rustige vlucht zonder een dreinende peuter naast je die de vliegreis van 10 uur na een kwartier al zat is. Ook zijn er hotels op populaire vakantiebestemmingen die geen kinderen onder de 16 jaar toelaten. Dus ook daar kun je volop genieten van je rust.