Top 10 beste kompassen

Laatst bijgewerkt: 23 nov. 2023

Voel je je verloren en weet je niet welke kant je op moet?

Een kompas is een navigatiemiddel dat je kan helpen de weg te vinden als je verdwaald bent. Het werkt door de magnetische velden van de aarde te gebruiken om je locatie te bepalen. Met een kompas kun je gemakkelijk weer op het spoor komen en de weg naar huis vinden.

Het beste kompas is een klein, lichtgewicht apparaat dat je gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Het heeft een intuïtief ontwerp waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs voor mensen die het voor het eerst gebruiken. Bovendien wordt het geleverd met een geld-terug-garantie, zodat je zeker weet dat je het best mogelijke product krijgt.Heb je plannen voor een outdoor avontuur en wil je een nieuwe kompas kopen voor jouw trip? Daarbij kunnen we jou een handje helpen. We nemen een kijkje in de 10 beste kompassen van 2023. Een team van geoefend deskundigen hebben namelijk een grote kompas vergelijking gedaan. Met de resultaten van deze kompassen test hebben zij een top 10 van de beste kompassen opgesteld. Zoals je vast al weet zijn er verschillende kompassen. Je hebt dure en goedkope kompassen, simpele en luxe kompassen en ga zo maar door. Onze experts hebben al deze verschillende kompassen getest. Ze hielden rekening met de prijs- en kwaliteitsverhouding. Bekijk deze top 10 beste kompassen en vind jouw perfecte kompas.


  1. Kamperen
  2. kompas

Inhoudsopgave

Top 10 kompassen vergelijking

Onze experts hebben een groot aantal verschillende kompassen vergeleken om uiteindelijk bij deze top 10 beste kompassen te komen. Ze hebben hier op verschillende aspecten gelet die belangrijk zijn bij een kompas. Zo kijken zij naar zaken als de prijs, het gebruiksgemak, het design en de kwaliteit van de kompassen. Daarbij hebben de experts kompassen uit verschillende prijsgroepen getest, waaronder goedkope kompassen en dure kompassen.

We raden je aan om zelf ook de kompassen te vergelijken met elkaar. Onze top 10 kan dienen als leidraad natuurlijk maar bepaal voor jezelf wanneer een kompas als best getest is voor jou. Het zijn allemaal goede kompassen maar iedereen heeft zijn eigen voorkeuren voor producteigenschappen. 

1. YONO Militair Kompas Inklapbaar

Heb je een betrouwbaar kompas nodig om je weg te vinden? Zoek niet verder dan het militaire kompas van YONO! Dit compacte en lichtgewicht kompas is perfect voor kamperen, wandelen en andere buitenactiviteiten. Voorzien van een groot vloeistofgevuld kompas met een eenheden-per-gradenwijzer, is het Militair Kompas gemakkelijk af te lezen en te gebruiken. Het inklapbare ontwerp is perfect voor opslag en vervoer, waardoor het een geweldige keuze is voor je volgende avontuur. Of je nu een ervaren buitensporter bent of net begint, het militair kompas van YONO is een uitstekende keuze voor je navigatiebehoeften.

2. Kompas messing

Dit met precisie vervaardigde messing kompas is perfect voor de buitensporter die op alles voorbereid wil zijn. De fluorescerende buitenring maakt het gemakkelijk te vinden bij weinig licht, en de stevige constructie zorgt ervoor dat het zelfs de zwaarste omstandigheden kan weerstaan. Of je nu gaat wandelen, kamperen of gewoon je eigen achtertuin verkent, dit kompas helpt je de weg te vinden.

3. Luxe kompas van messing

Als je op zoek bent naar een lichtgevend kompas dat je helpt de weg terug te vinden, zelfs in het donker, zoek dan niet verder dan ons Deluxe Glow-in-the-Dark Kompas. Gemaakt van messing is dit sterke en duurzame kompas bestand tegen elke reis. De lichtgevende pijl en buitenrand maken het gemakkelijk af te lezen, zelfs bij weinig licht. Dus of je nu door het bos trekt of een nieuwe stad verkent, ons Deluxe Glow-in-the-Dark Kompas helpt je de weg naar huis te vinden.

4. Hoogwaardige Survival Kompas

Dankzij dit kompas raak je nooit meer de weg kwijt. Het kompas is heel klein en past daarom gemakkelijk in je zak om overal mee naar toe te nemen. Ondanks zijn kleine formaat is het kompas zeer nauwkeurig. Dit is een must-have voor iedereen die graag buiten is, want het helpt je de weg te vinden als je ooit verdwaalt. Het kompas is ook een geweldig hulpmiddel voor Survivalisten, want het kan je helpen voedsel- en waterbronnen en onderdak te vinden.

Andere categorieën:

5. Militair Kompas Inklapbaar

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar en nauwkeurig kompas, zoek dan niet verder dan het Military Compass Collapsible Map Compass. Dit kompas van professionele kwaliteit is perfect voor iedereen die graag buiten is, of je nu wandelt, kampeert of gewoon je omgeving verkent. Gemaakt van duurzame metalen materialen is het Military Compass Collapsible Map Compass bestand tegen zelfs de meest inspannende activiteiten. En als je bang bent dat je de weg kwijtraakt, kun je dankzij de contrastrijke wijzerplaat en de grote wijzer gemakkelijk aflezen, zelfs bij weinig licht. Als het tijd is om in te pakken en naar huis te gaan, kun je het kompas inklappen tot een compact formaat, zodat je het gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Dus laat desoriëntatie je volgende buitenavontuur niet verpesten - wees voorbereid met het Military Compass Collapsible Map Compass.

6. Kompas – Kaart kompas

Zoek je een gemakkelijke en betaalbare manier om je weg te vinden op onbekend terrein? Kijk dan eens naar ons Kompas - Kaartkompas! Dit essentiële hulpmiddel heeft een plastic bevestigingsring en een deksel met een handige afleesindicator, zodat je gemakkelijk je weg kunt vinden, zelfs als er geen borden of wegmarkeringen zijn. Bovendien is het klein en licht, zodat je het overal mee naartoe kunt nemen.

7. National Geographic compas

Er gaat niets boven het verkennen van de natuur met je eigen National Geographic kompas. Dit betrouwbare hulpmiddel is perfect voor elk avontuur, of je nu gaat wandelen, kamperen of gewoon je weg zoekt in de buurt. Ons kompas, met zijn met precisie vervaardigde ontwerp en constructie, is gebouwd om lang mee te gaan en is bestand tegen zelfs de meest ruige omstandigheden. Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginnende kampeerder, dit kompas helpt je de weg te vinden. Het creëren van blijvende herinneringen met familie en vrienden is waar het om draait in het leven, en er is geen betere manier om dat te doen dan door de natuur in te trekken. Met je eigen National Geographic kompas kun je de wereld om je heen verkennen en ervaringen opdoen die een leven lang meegaan.

8. Silva Ranger S Spiegelpeilkompas

Zoek je een kompas van topkwaliteit om je navigatie naar een hoger niveau te tillen? Zoek niet verder dan het Silva Ranger S Spiegelpeilkompas! Dit kompas is ideaal voor ervaren kompasgebruikers en heeft mm- en declinatieschalen, lichtgevende punten voor nachtnavigatie, en romers op de bodemplaat voor 1:25.000 en 1:50.000 schaalkaarten. Bovendien wordt het geleverd met een nieuw koord met snelsluiting voor eenvoudige plaatsing op je kaart naast je route.

9. De Snuffelaar® kompas

Op zoek naar een zeer nauwkeurig en duurzaam kompas? Zoek niet verder dan The Sniffer® Professional Metal Compass! Dit topklasse kompas zit in een metalen behuizing die het beschermt tegen schade, waardoor het ideaal is voor gebruik door professionals zoals wandelaars, paddenstoelenzoekers en padvinders. Het kompas heeft ook een schild met wereldrichtingen en richtingspunten, waardoor het veel gemakkelijker is om de richting af te lezen. Bovendien zijn de wijzer en de fluorescerende letters zelfs in het donker zichtbaar. Bovendien kun je op de schaalverdeling op de wijzerplaat graden en decimalen aflezen.

10. JustBuy Kompas Kaart

Wil je dat je kind de volgende Bear Grylls wordt? De JustBuy Kompaskaart Camping School Survivallen is perfect voor aspirant-avonturiers! Dit kompas is nauwkeurig, waardoor het perfect is voor oriëntatie en navigatie. Het wordt ook geleverd met een koord, zodat je kind het om zijn nek kan houden en het altijd bij de hand heeft. De JustBuy Kompaskaart Camping School Survivallen is perfect voor kampeertochten, trektochten en survivaltrainingen. Het is een essentieel hulpmiddel dat elk kind in zijn rugzak zou moeten hebben.

Onze conclusie over deze top 10 beste kompassen

Met al deze geweldige eigenschappen is het geen wonder dat het kompas zo'n populair artikel is.

Onze laatste woord over kompassen

Tot dusver onze top 10 van de beste kompassen die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. We hopen dat je de beste kompas hebt kunt vinden in het vergelijkingsresultaat van kompassen. Daarom hebben onze experts de top 10 kompassen samengesteld. Het is belangrijk om altijd te weten dat niet iedereen dezelfde mening heeft. Misschien vind je het ontwerp belangrijker dan de duurzaamheid van kompas. Natuurlijk maakt het niet uit. 10outdoor.nl raadt altijd aan om verschillende kompassen te onderzoeken om uiteindelijk de perfecte kompas voor jezelf te vinden.

Welke kompas je uiteindelijk ook kiest, alle kompassen in de top zijn goed getest en goede kompassen. Je zal met een kompas uit onze top 10 in ieder geval geen miskoop doen.

Veelgestelde vragen over kompassen

Wij verkopen zelf geen kompassen maar hebben wel de beste aanbieder uitgekozen voor jou. Klik op de “goedkoopste deal” knop en je wordt automatisch naar de beste aanbieder gebracht om je aankoop te kunnen voltooien.

Onze reviews worden allemaal geschreven door experts op hun gebied. Ze doen onafhankelijke onderzoeken en testen om de reviews te kunnen schrijven. We worden niet vergoed door fabrikanten en merken voor deze reviews. Ze worden uit een objectief perspectief en naar alle waarheid geschreven.

Als je goed oplet zie je dat er behoorlijke prijsverschil tussen de producten uit de top 10 beste kompassen zit. Dit komt omdat we kompassen uit verschillende segmenten pakken. Zo kijken we bijvoorbeeld naar de wat luxere kompas, duurzame kompas en budget kompas. Je kan je voorstellen dat deze niet allemaal in dezelfde prijsklasse zitten. Het is daarbij belangrijk dat jij zelf beslist hoeveel je bereid bent te betalen voor het product.

Naar aanleiding van de kompassen vergelijking die onze experts hebben gemaakt is YONO Militair Kompas Inklapbaar bovenaan de top 10 geëindigd.

Deze wordt op de voet gevolgd door nog 2 goede kompassen:

  • Kompas messing
  • Luxe kompas van messing

We bekijken alle kompassen die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze kompassen vergelijken we aan de hand van de kwaliteit, de prijs en overige zaken. Op deze manier krijg je de goed geteste kompassen naar boven en kan je een goede top 10 samenstellen. Daarnaast bekijken we ook de reviews van kompassen die andere gebruikers hebben achtergelaten. Zij hebben hun kompas in gebruik en weten dus als geen ander wat de voor- en nadelen zijn per kompas.

Disclaimer: Wij linken naar diverse webshops waaronder Bol.com. Wanneer je hierop klikt en een bestelling plaatst voor een kompas ontvangen wij hierover een vergoeding.

Arian
Arian

Gepubliceerd op: 18 jul. 2022

2022-07-18 00:00